پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 183169
رونمايي مدافعان برجام از ۱۶۵ دستاورد تخيلي!
تاریخ انتشار : 1394/07/14 09:31:46
نمایش : 1587
۵ نماينده مجلس که عضو کميسيون برجام نيز بوده و به دليل عدم همسو بودن گزارش نهايي کميسيون با منافع حزبي آنها به شدت از اين گزارش گلايه دارند، در بيانيه‌اي از ۱۶۵ دستاورد تخيلي برجام رونمايي کردند!
به گزاش پايگاه خبري تحليلي پيرغار علاءالدين بروجردي، مسعود پزشکيان، عباسعلي منصوري آراني،‌ منصور حقيقت‌پور و غلامرضا تاجگردون در واکنشي عجولانه به گزارش مستند کميسيون ويژه برجام، بيانيه‌اي مفصل صادر کردند. مطالعه متن کامل اين بيانيه بسيار طولاني با ۱۶۵ بند نشان از آن دارد که در اين بيانيه به طرز عجيب و غريبي امتيازهاي واگذار شده از سوي تيم مذاکره‌کننده به عنوان دستاورد عنوان شده است و بسياري از به اصطلاح دستاوردها نيز تکراري بوده و تنها براي طولاني شدن متن بيانيه و به منظور اثرگذاري بر مخاطبان تهيه شده است.

از سوي ديگر نويسندگان در ابتداي بيانيه خود بدون ارائه پاسخ منطقي، ضمن انتقاد شديد از گزارش کميسيون برجام مدعي شده‌اند که اين گزارش خارج از کميسيون تهيه شده ولي در ادامه اذعان کرده‌اند که گزارش تهيه شده به امضاي اعضاي کميسيون رسيده است.

نکته جالب آن که در ابتداي بيانيه اذعان شده که گزارش نهايي کميسيون برجام با راي مثبت ۶ نماينده در مقابل راي منفي سه عضو ديگر کميسيون تصويب شده و در عين حال سه عضو کميسيون به نشانه اعتراض جلسه را بدون راي دادن ترک کرده‌اند. اين ادعا به معناي آن است که اگر سه عضو موافق برجام که در راي‌گيري نهايي حضور نداشتند و جلسه را به نشانه اعتراض ترک کرده بودند،اندکي تحمل مي‌کردند گزارش نهايي تصويب نمي‌شده و به جاي آن گزارشي در تاييد برجام در اختيار افکار عمومي قرار مي‌گرفت!

اين ادعا و تناقض نهفته در آن توهين بزرگي به شعور مردم ايران محسوب مي‌شود و گويا نويسندگان بيانيه که براي مصارف انتخاباتي دنبال همراهي با دولت هستند نمي‌دانند که تجربه نشان داده است که چنين همراهي‌ها و همگامي‌هايي با عاقبت خوبي در ميان مردم و افکار عمومي مواجه نشده‌اند.
حرکت در جهت باد!

نکته ديگري که بايستي به آن اشاره شود آن است که يکي از ۵ نويسنده اين بيانيه حزبي پيش از تشکيل کميسيون ويژه در گفت و گو با کيهان به شدت از بررسي برجام در مجلس انتقاد کرده و گفته بود: برجام ربطي به مجلس ندارد و نمايندگان حق ورود به اين مسئله را ندارند و بررسي در شوراي عالي امنيت ملي کفايت مي‌کند!

اين نماينده که برخلاف قانون اساسي مخالف بررسي برجام در مجلس بود پس از تشکيل کميسيون ويژه به ناگاه تغيير عقيده داده و به عضويت اين کميسيون نيز در آمد! طبيعي است نماينده و يا نمايندگاني که مجلس را به عنوان پادوي دولت تصور مي‌کنند و اعتقادي به بررسي توافق هسته‌اي بر طبق قانون اساسي در مجلس ندارند، در تهيه بيانيه خود نيز منويات و تمايلات دولت و نه ملت را مبنا قرار مي‌دهند.
دور تند حرف‌هاي تکراري و بي‌پايه!

بيانيه ۵ نماينده فوق چنان که ذکر آن رفت حاوي بندهاي تکراري فراوان است به صورتي که اگر بندهاي تکراري بيانيه حذف شود ۱۶۵ بند آن به کمتر از ۵۰ بند کاهش خواهد يافت که اغلب همين بندها نيز نه تنها دستاورد برجام محسوب نمي‌شود بلکه برعکس نقاط ضعف آن است. اگرچه مي‌توان درباره تک‌تک اين بندها و امتيازهاي تخيلي نوشت اما از باب مشت نمونه خروار به تعدادي از اين امتيازات ادعايي اشاره مي‌شود.
نويسندگان اين بيانيه دولتي در بند دوم مدعي شده‌اند که آمريکا و جهان غرب سياست‌هاي تحريمي را شکست‌خورده اعلام کرده‌اند. در اينکه سياست‌هاي تحريمي در نهايت شکست خورده و يا خواهد خورد شکي نيست اما شرط آن اين است که دولت محترم نظرات دلسوزان از جمله رهبر معظم انقلاب مبني بر روي آوردن به اقتصاد مقاومتي را جدي گرفته و دل به برداشته شدن تحريم‌ها نبندد. سوال اين جا است که اين چه اعتراف و اذعاني است که بارها از سوي آمريکا اعلام شده است که تحريم‌ها دولت ايران را پاي ميز مذاکره آورده و از سوي ديگر نيز هر روز ايران به تحريم‌هاي بيشتر و فزاينده تهديد مي‌شود؟!

دل بستن به بازي پليس خوب و بد

نمايندگان امضا‌کننده اين بيانيه با دل سپردن به سياست قديمي و کهنه شده پليس خوب و بد تاکيد کرده‌اند برجام اختلافات ميان اسرائيل و آمريکا را علني ساخته و آبروي نتانياهو را برده است!

نکته جالب آن که آمريکا بارها اذعان کرده است که در برجام به دنبال تامين امنيت رژيم اسرائيل بوده‌ايم و از سوي ديگر «دو روز پيش نخست وزير رژيم صهيونيستي که پيش از اين، در موضع‌گيري‌هاي متعدد مدعي مخالفت با توافق هسته‌اي بود، با پايان جنگ زرگري ميان آمريکا و اسرائيل، از برجام حمايت کرد و به جمع حاميان توافق هسته‌اي پيوست.»

روزنامه‌هاي زنجيره‌اي و رسانه‌هاي حامي دولت با به راه انداختن هياهوي رسانه‌اي، مخالفت شديد نخست وزير رژيم صهيونيستي را دليلي محکم بر خوب بودن توافق عنوان مي‌کردند و تلاش مي‌کردند تا هرگونه انتقاد از برجام در داخل کشور را با تهمت همصدايي با اسرائيل، به حاشيه بکشانند.

از اقتصاد مقاومتي تا مک دونالد!

نويسندگان بيانيه در بخش‌هايي از نوشته خود بر اقتصاد مقاومتي تاکيد کرده و مدعي شده‌اند برجام زمينه لازم را براي تقويت توانايي‌هاي اقتصادي و علمي ايران در راستاي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي فراهم کرده است! در جاي جاي اين بيانيه از باز شدن در‌هاي اقتصاد کشور به روي خارج سخن گفته شده است و حال سوال اين جا است که اين چه اقتصاد مقاومتي است که ذوق‌زدگان توافق در حالي که هنوز اتفاقي نيفتاده و به اذعان کارشناسان رفت و آمد هيئت‌ها ظاهري است، به دست و پا افتاده و پول‌هاي آزاد نشده را نيز پيشخور کرده‌اند. و يا اينکه آيا شوق و ذوق مفرط زنجيره‌اي‌ها براي باز شدن رستوران‌هاي مک دونالد پس از توافق نيز در راستاي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي است؟!

مداراي سياسي با حمله به منتقدين‌!

شايد عجيب‌ترين بخش بيانيه وکيل‌الدوله‌ها که هر ناظري را به تعجب و خنده از روي تاسف وا مي‌دارد اين باشد که نويسندگان مدعي شده‌اند «برجام بلوغ سياسي و مداراي اجتماعي را در کشور بالا برده است»!
اين ادعا در حالي است که در طول دو سال گذشته چه پيش و چه پس از برجام دولتي‌ها و از جمله دولتمردان از هيچ‌گونه حمله و هتاکي عليه منتقدين از جمله بي‌سواد خواندن آنها، به جهنم حواله کردنشان، تمسخرشان و نيز تهديد به برخوردهاي سخت و سلبي دريغ نکرده‌اند. بايد پرسيد برخورد خشن با منتقدان برجام در قم نيز آيا در راستاي مداراي اجتماعي و سياسي صورت گرفته و از دستاوردهاي برجام است؟!

اجراي پروتکل الحاقي بدون مصوبه مجلس!

امضا‌کنندگان اين بيانيه همچنين در يکي از بندها بر اجراي داوطلبانه پروتکل الحاقي از سوي ايران و در مراحل بعدي تصويب آن از سوي مجلس شوراي اسلامي تاکيد شده است و اين در حالي است که نمايندگان ملت پيش از اين و در سال ۸۴ مصوب کرده بودند که پروتکل الحاقي بدون تصويب مجلس حتي به صورت داوطلبانه نمي‌تواند اجرايي شود.

سوال اين جا است که آيا نويسندگان اين بيانيه به قوانيني که از سوي نمايندگان تاکنون تصويب شده اشراف نداشته‌اند يا به امر مطلبي را نوشته و يا براي آنان نوشته و در اختيار عموم قرار داده‌اند؟! نکته ديگر آنکه اجراي يک پروتکل که براساس آن تعهدات کشور افزايش يافته و بازرسي‌ها و به دنبال آن جاسوسي‌ها بيشتر مي‌شود، امتياز است؟!!

امتياز برچيدن سانتريفيوژها!

نويسندگان در بخشي ديگر از بيانيه خود برچيدن بيش از ۷۰ درصد سانتريفيوژها را امتياز معرفي کرده و آنها را اضافي و مازاد توصيف کرده‌اند! در بند ۳۶ آمده است؛ «هيچ سانتريفيوژي از بين نخواهد رفت و تمامي سانتريفيوژهاي اضافي براي استفاده در مراحل بعدي به طور سالم در مکان امن و حفاظت شده در نطنز انبار خواهند شد.» در بند ۴۶ همين دستاورد بزرگ برجام با ادبياتي ديگر ارائه شده است؛ «سانتريفيوژ‌هاي مازاد در انبارهاي زيرزمين نگهداري شده و براي جايگزيني سانتريفيوژهاي از رده خارج شده مورد استفاده قرار خواهد گرفت.» جمع‌آوري سانتريفيوژها و انبار کردن آنها - که به اعتراف جناب علي‌اکبر صالحي نيمي از آنها در اين فرآيند از بين مي‌روند- را به عنوان دستاورد و امتياز معرفي کردن، نياز به سطح بالايي از قابليت توهين به شعور مخاطبان را دارد!

امتياز بزرگ خروج اورانيوم غني شده و چرخش خالي سانتريفيوژهاي فردو!

اين بيانيه خروج ۹۷ درصد از اورانيوم غني شده از کشور را دستاورد معرفي کرده و براي بزک کردن اين ادعاي جالب در بندي ديگر مدعي است ايران با اين کار به جمع صادرکنندگان اورانيوم پيوسته است!
بيش از ۲۰ بند از اين بيانيه به اراک و فردو اختصاص يافته است. نويسندگان محدوديت‌هاي تحميل شده به کشور در اين دو حوزه را در قالب ۲۰ دستاورد بزرگ به ملت غالب کرده‌اند و مدعي شده‌اند فردو به عنوان مرکز تحقيقاتي به کار خود ادامه مي‌دهد و نگفته‌اند اگر قرار بود فردو صرفاً مرکز تحقيقاتي باشد پس چه نيازي به ساخت آن در عمق ۱۰۰ متري زير کوه؟! آنان چرخش تشريفاتي چند سانتريفيوژ خالي در فردو را نيز امتياز دانسته‌اند! بيش از ۱۰ امتياز ذکر شده درباره راکتور آب سنگين اراک نيز از همين جنس و جالب توجه است.

امتياز کاهش سطح غني‌سازي!

کاهش سطح غني‌سازي به زير ۴ درصد -در حالي که کشور به فناوري غني‌سازي ۲۰ درصد تسلط و احتياج دارد- به عنوان دستاوردي ديگر معرفي شده است!

گزارش مشعشع اين ۵ نماينده درباره دستاوردهاي برجام در حوزه تحريم‌ها نيز وضعيتي مشابه دارد و تعليق موقت برخي تحريم‌ها و حفظ ساختار حقوقي آنها در بيش از ۶۰ بند ذکر شده و دستاوردي مهم تلقي شده است. حال آنکه قرار بود مذاکرات هسته‌اي به لغو تحريم‌ها منجر شود و اگر چنين نيست -که براساس متن توافق نيست- پس دو سال مذاکره براي چه بود؟!

نويسندگان اين بيانيه امتياز بازرسي‌هاي فراپروتکلي را نيز از ديگر امتيازات برجام دانسته‌اند و با قلب واقعيت برجام مدعي شده‌اند امکان بازرسي از مراکز نظامي کشور وجود ندارد حال آنکه خود در بند ۸۸ اعتراف کرده‌اند؛ «دسترسي آژانس به مراکز اعلام نشده تنها به صورت مديريت شده و پس از طي روند طولاني مندرج در برجام تأمين خواهد شد و مبتني بر احترام به حاکميت و رعايت ملاحظات حفظ اسرار نظامي و امنيتي کشور خواهد بود.»

همان طور که قبلاً نيز ذکر شد گزارش اين پنج نماينده مملو از اين تناقضات و امتيازات ادعايي و تخيلي است که پرداختن به آنها از حوصله اين گزارش خارج است و خوانندگان با مراجعه به اصل آن مي‌توانند ساير بندهاي مفرح آن را بخوانند، قضاوت و لحظات شادي را سپري کنند! در يک کلام بايد گفت اينکه آقاي بروجردي و دوستانشان مقداري به شعور ملت احترام گذاشته و افزايش بارندگي‌هاي کشور، کاهش آلودگي هواي پايتخت، کاهش تصادفات، کاهش ريزگردها و مسائلي از اين دست را به عنوان دستاورهاي برجام ذکر نکرده‌اند بايد از آنان تقدير و تشکر کرد!

گفتني است پيش از اين يک نماينده اصلاح طلب مجلس مدعي شده بود بهبود آب و هواي کشور و افزايش بارندگي از دستاوردهاي مذاکرات هسته‌اي و توافق است!


توهمي که نويسندگان بيانيه آن را ايجاد کرده‌اند!

پيش از اين دانشگاه مريلند آمريکا در يک نظرسنجي اعلام کرده بود که اکثريت مردم ايران براساس پيش‌فرض‌هاي غلط از جمله برداشته شدن همه تحريم‌ها و نيز عدم بازديد از اماکن نظامي و ... موافق برجام هستند.

بر اساس اين نظرسنجي که متن کامل ۲۰ صفحه‌اي آن در پايگاه اطلاع‌رساني «مرکز مطالعات امور بين‌الملل و امنيت دانشگاه مريلند» موجود است، چهار توهم بزرگ باعث آن شده که پاسخ‌دهندگان حمايت خود را از توافق وين اعلام کنند.

اين چهار توهم عبارتند از؛

۱- براساس توافق وين «همه تحريم‌ها حتي تحريم‌هاي يک‌جانبه آمريکا لغو خواهند شد، در حالي که آمريکا تنها تحريم‌هاي مرتبط با برنامه هسته‌اي را برمي‌دارد.»

۲- برداشتن تحريم‌هاي ايران همزمان با اقدامات ايران خواهد بود، در حالي که لغو تحريم‌ها پس از آن که ايران بخش‌هاي مهمي از تعهداتش را انجام دهد انجام مي‌گيرد.

۳- ايران زير بار محدوديت تحقيقات هسته‌اي خود نرفته است در حالي که ايران محدوديت‌هاي جدي را براي تحقيقات هسته‌اي خود پذيرفته است.

۴ - بازرسان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي تحت هيچ شرايطي اجازه دسترسي به پايگاه‌هاي نظامي ايران را نخواهند داشت در حالي که ايران پذيرفته که تحت شرايطي بازرسان آژانس به پايگاه‌هاي نظامي دسترسي داشته باشند.

نکته قابل توجه اين است که گزارش مذکور تاکيد مي‌کند اين ناآگاهي نسبت به محتواي توافق در ميان حاميان روحاني بيش از ديگران است!

حال مطالعه متن کامل بيانيه ۵ نماينده حامي دولت نشان از آن دارد که آنها خود القاگر اين توهمات در جامعه هستند.

در بخش‌هاي مختلف بيانيه اين ۵ نماينده بر برداشته شدن همه تحريم‌ها و نيز ممنوعيت بازديد از مراکز نظامي و موشکي به هر نحو ممکن تاکيد شده است و اين در حالي است که برجام صراحت خلاف اين توهمات را نشان مي‌دهد توهماتي که بي‌پايه بودن آنها در گزارش کميسيون برجام مورد تاکيد قرار گرفته است.
بررسي‌هاي تخصصي و کارشناسي و پوچ بودن ادعاي۵ نماينده

اين ادعا‌ها از جمله اينکه هيچ بازديدي از هيچ مرکز نظامي و موشکي صورت نخواهد گرفت به صورت عيان از سوي کارشناسان مورد انکار قرار گرفته است.

کميسيون ويژه برجام در بخش بررسي جنبه‌هاي دفاعي - امنيتي برجام تاکيد کرده است: براساس استماع مجموعه نظرات و مشورت با مقام‌هاي مسئول و صاحب صلاحيت در امور نظامي و امنيتي، کميسيون به اين جمع‌بندي رسيده است که برجام داراي خلأها و ضعف‌هاي اساسي در حوزه نظامي و امنيتي است که در صورت عدم تجديدنظر درباره بازرسي از مراکز نظامي، دفاعي و امنيتي و عدم دقت نظر در حين اجرا، مشکلاتي را پيش‌روي کشور قرار خواهد داد.

در اين گزارش تصريح شده است: اين موضوع براي کميسيون محرز شده است که با استناد به متن برجام دسترسي به تأسيسات نظامي ايران ممکن شده است. طبق متن منتشر شده، ايران موظف است به هر تأسيساتي - از جمله تأسيسات نظامي و امنيتي - حداکثر ظرف مدت ۲۴ روز دسترسي مورد درخواست را تأمين نمايد.

بر اساس اين گزارش کميسيون اطمينان يافته است «اجراي اين رژيم بازرسي در ايران - در صورت تحقق - مي‌تواند به جمع‌آوري بي‌سابقه اطلاعات از ايران منجر شده و زيرساخت‌ها، اطلاعات و سرمايه‌هاي انساني، علمي، نظامي و امنيتي ايران را به نحو نگران‌کننده‌اي در معرض مخاطره قرار دهد. لذا کميسيون بر منع صريح فرماندهي کل قوا مبني بر ممنوعيت هرگونه راه دادن بيگانگان به حريم و حصار امنيتي و دفاعي و نظامي کشور به هر بهانه‌اي تأکيد مي‌نمايد.»

در رابطه با نوشته ۵ نماينده فوق گفتني‌هاي فراوان ديگري است که مي‌گذاريم و مي‌گذريم.

تاکيد بر شرايط ويژه بدون در نظر گرفتن محتوا !

تاجگردون يکي از نمايندگان امضا‌کننده نامه فوق در گفت و گوي ويژه خبري اظهار داشته است که از ابتدا تشکيل کميسيون ويژه برجام اشتباه بوده است !

وي اظهار داشت: نظر شخصي بنده اين است که اين طرح بايد در کميسيون امنيت ملي بررسي شود و از ابتدا نيز تشکيل کميسيون ويژه بررسي برجام اشتباه بود چرا که اين موضوع در حيطه وظايف کميسيون امنيت ملي قرار داشت.

روي ديگر اين اظهارات آن است که اگر گزارش کميسيون ويژه برجام به نفع خواسته‌هاي حزبي و شخصي برخي افراد و جريان‌ها بود تشکيل کميسيون ويژه مطلوب تشخيص داده مي‌شد و اگر تشکيل اين کميسيون اشتباه بوده پس چرا و دوستان ديگرتان براي ورود به آن سر و دست شکستيد؟!

نکته ديگر آن که اگر کشور داراي شرايط ويژه‌اي است مسئول اين شرايط ويژه مورد ادعاي حاميان دولت کيست ؟ دولت يازدهم که مديريت قوه مجريه بر عهده او است يا منتقديني که از فاجعه بار بودن اجراي برجام سخن مي‌گويند؟

بيانيه ۵ عضوکميسيون برجام اخلاقي نبود

محمدحسين فرهنگي عضو هيئت رئيسه مجلس با جامع خواندن گزارش کميسيون برجام، از بيانيه ۵ عضو اين کميسيون انتقاد کرد و گفت: اين افراد کار اخلاقي انجام ندادند؛ وقتي در يک جمع حضور مي‌يابند، بايد به اراده جمع احترام گذاشت.

عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با مهر با بيان اينکه انتقادات مطرح شده درباره سو‌گيري اين گزارش را قبول ندارم، تصريح کرد: برجام مانند يک منشور است که از هر طرفي به آن نگاه کنيم، ممکن است يک رنگ را مشاهده کنيم؛ نگاه جامع اين است که هم جنبه‌هاي مثبت و هم جنبه‌هاي منفي آن ديده بشود و اين نگاه است که کامل و جامع محسوب مي‌شود.

مهرداد بذرپاش عضو کميسيون ويژه مجلس نيز اقدام هيئت رئيسه مجلس در ارجاع طرح يک‌فوريتي برجام به کميسيون امنيت ملي را غيرکارشناسي خواند و بر لزوم تجديدنظر هيئت رئيسه در اين تصميم تاکيد کرد.
عضو هيئت رئيسه مجلس مخالفت‌ها و موافقت‌ها در خصوص گزارش کميسيون برجام را ناشي از ذات دموکراسي خواند و گفت: متاسفانه برخي عادت دارند هر زمان گزارش و يا اقدامي به نفع گرايش سياسي‌شان باشد آن را عادلانه و درست بدانند و هر گاه گزارش به ضرر گرايش سياسي‌شان باشد آن را سياسي و غيرکارشناسي بدانند.

سه امضا‌کننده بيانيه در راي‌گيري حضور داشتند

محمد کوثري عضو کميسيون ويژه برجام مجلس شوراي اسلامي نيز گفت :هر جمعي ممکن است درباره امري اختلاف نظر داشته باشند و به هرحال بين خودشان راي‌گيري کرده و راي اکثريت مبنا قرار خواهد گرفت و تهيه گزارش کميسيون برجام هم از اين قاعده مستثنا نبوده است.

وي ادامه داد: بيانيه‌اي که با امضاي پنج نفر از اعضاي کميسيون برجام در رسانه‌ها منتشر شده و نسبت به گزارش پرافتخار و متقن کميسيون اعتراض کرده کاري غيرمنطقي و غيراخلاقي است.

اين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس افزود: سه نفر از اين دوستان جلسه روز گذشته را ترک کردند و در اين افتخار مشارکت نداشتند و خود را محروم کردند اما تعجب بنده از آقايان بروجردي و حقيقت‌پور است که تا آخرين لحظه در جلسه کميسيون حاضر بودند و در تصويب گزارش نقش ايفا کردند و برخي از بندهاي پيش‌نويس گزارش را تصحيح، حذف يا اضافه نمودند.

برخي‌ها ادعاي دموکراسي دارند اما ديکتاتورمآبانه عمل مي‌کنند

سيد حسين نقوي حسيني سخنگوي کميسيون ويژه بررسي برجام در مجلس نيز باتشريح فرايند تهيه گزارش اين کميسيون گفت: بند به بند اين گزارش، در صحن کميسيون راي‌گيري و تصويب شده است.
وي در توضيح اين مطلب گفت: ما تمام نظرات را شنيديم و همه صحبت‌ها انجام شد و همه اين نکات پياده شده و پرينت گرفته و مستندسازي شد؛ در نهايت براساس اين مذاکرات در کميته‌ها و کميسيون و گزارش‌هاي تهيه شده، گزارش نهايي در صحن کميسيون تدوين شد.

سخنگوي کميسيون ويژه بررسي برجام در مجلس خاطرنشان کرد: طبيعي بوده است که هر کدام از کميته‌هاي کميسيون بايد گزارش خود را تهيه مي‌کرده‌اند؛ مثلا در کميته امنيتي و دفاعي آقايان حقيقت‌پور و بروجردي يک متن چهار يا پنج ماده‌اي را تهيه کردند که دو بار در کميسيون قرائت و نظرات اصلاحي دريافت شد. در کميته سياسي نيز آقاي منصوري آراني متني را تهيه و ارائه کرد که در صحن کميسيون قرائت و اصلاح شد؛ در کميته حقوقي نيز آقاي وحيد احمدي نيز همين روش را طي کرد و ساير کميته‌ها نيز به همين ترتيب گزارش‌هاي خود را به صحن کميسيون آوردند که قرائت شد و اصلاحاتي نيز براساس نظر اعضا بر اين گزارش‌ها اعمال شد و نهايتاً همين گزارش‌ها با يکديگر تجميع و به گزارش نهايي کميسيون تبديل شد.

نقوي حسيني ادامه داد: در مجموع علاوه بر راي به گزارش کميته‌ها، بند به بند گزارش نيز با اعمال اصلاحات مد نظر اعضاي کميسيون به راي گذاشته شده و تصويب شده است؛ پس از راي‌گيري بند به بند، مجدداً در پايان کار کليت و چارچوب کلي گزارش تهيه شده به راي گذاشته شد که اعضا به آن راي مثبت دادند.

وي با انتقاد از کساني که گزارش کميسيون ويژه برجام را حاصل سوگيري و ديدگاه‌هاي شخصي مي‌دانند، گفت: من نمي‌دانم اين چه اخلاقي است که برخي‌ها چون نظرشان در راي‌گيري تامين نمي‌شود، در رسانه‌ها حرف‌هايي مي‌زنند که دور از واقعيت است؛ در مجلس شوراي اسلامي نيز روزانه چند طرح و لايحه بررسي و تصويب مي‌شود که ممکن است نظر کسي تامين نشده باشد. آيا بايد در رسانه‌ها صحبت شود و بگويند اين خلاف واقع و جهت‌دار است؟! آن هم به دليل اينکه نظر من تامين نشده است!

سخنگوي کميسيون ويژه بررسي برجام اظهار داشت: من واقعاً از برخي دوستان به ويژه از اصلاح‌طلبان تعجب مي‌کنم که ادعاي دموکراسي و پايبندي به اصول دموکراتيک دارند ولي ديکتاتورترين آدم‌ها هستند و ديکتاتورمآبانه عمل مي‌کنند؛ به گونه‌اي که اگر نظر خودشان تامين نشود، اساس کار را زير سوال مي‌برند.


مرجع : روزنامه کيهان
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html